EKODREN d.o.o.
 
STUDOR – riješite se neugodnih mirisa u kupaonici !STUDOR - ugradnjaNačin djelovanja:

Zaštita sifona od isisavanja u gravitacijskim sustavima odvodnje. STUDOR AOV (automatski odzračni/odušni ventil) omogućava ulazak zraka u cjevovod kada se u odvodnom sustavu razvije negativan tlak (membrana AOV se podigne i izjednači tlak u odvodnom sustavu) što spriječava isisavanje vode iz sifona te na taj način u sifonima ostaje voda kao nepropusna barijera za neugodne mirise i plinove iz kanalizacije. Osim neugodnih mirisa štite i od „grgljanja“ odvodnog sustava.  Jednostavno se i brzo vertikalno postavljaju na cijev (Mini-vent i Maxi-vent), a Trap-vent zamjenjuje sifon na umivaoniku ili sudoperu. Prolaskom otpadnih voda kanalizacijskom vertikalom dolazi do pojave negativnog tlaka u sustavu odvodnje i mogućnosti isisavanja vode iz sifona horizontalnih priključnih linija (prolaskom vodenog stupca razvija se negativan tlak koji može isisati vodu iz sifona). Uslijed nedostatka vodene barijere u sifonu dolazi do pojave neugodnih mirisa i plinova koji prolaze kroz nezaštićene sifone.

Studor Maxi-vent postavlja se na kanalizacijsku vertikalu i ne treba izvoditi prodor kroz krov (nije potrebno izvoditi paralelnu ventilacijsku cijev). Omogućava odzračivanje vertikale ispod krova. Membrana ne dopušta ulazak neugodnih mirisa iz odvodne vertikale u okolni prostor kod pozitivnog tlaka u odvodnom sustavu. Postavlja e vertikalno na odvodnu vertikalu minimalno 150 mm iznad najnižeg odvoda.

;

Na horizontalnim odvodnim linijama potrebno je postaviti Mini-vent i Vaš će odvodni sustav biti izbalansiran. Kod pojave negativnog tlaka u odvodnom sustavu podiže se membrana u AAV (tlak podizanja je 70 Pa), u odvodnu cijev ulazi zrak koji spriječava isisavanje vode iz sifona na taj način što izjednačava tlak u odvodnom sustavu. Vodena barijera ostaje u sifonima pa nema neugodnih mirisa. Maxi-vent koristi se na glavnim kanalizacijskim vertikalama, a Mini-vent i Trap-vent na unutarnjim horizontalnim kanalizacijskim linijama odvodnog sutava.

Studor Mini-vent postavlja se uz sanitarne uređaje (umivaonik, zahodsku školjku, kadu, perilicu rublja, sudoprer, perilicu posuđa itd ...) ili na zajednički horizontalni odvod iz kupaonice koji se priključuje na kanalizacijsku vertikalu.

Osim što spriječava ulazak neugodnih mirisa ima i preventivno zdravstveno djelovanje – SPRIJEČAVA ULAZAK BAKTERIJA I PO ZDRAVLJE ŠTETNIH MIKROORGANIZAMA u kupaonicu.

Ne zahtjeva dodatne složene instalaterske zahvate niti ventilacione cijevi. Membrana ne dopušta ulazak neugodnih mirisa i plinova u kupaonicu ili kuhinju kod pozitivnog tlaka u odvodnom sustavu.  Postavlja se vertikalno minimalno 100 mm iznad odvodne cijevi.

Studor Trap-vent je sifon s integriranim ventilom (za umivaonik, sudoper ili bide). Kod pojave negativnog tlaka propušta zrak u sifon i ne dozvoljava isisavanje sifona. Ukoliko opet zbog povečanja pozitivnog tlaka ili zaštopavanja odvodne cijevi dođe do podizanja vode u sifonu membrana spriječava povrat vode i poplavu. Može se ugraditi jednostavno umjesto bilo kojeg sifona na umivaoniku ili sudoperu. Spriječava prolazak neugodnih mirisa i za zdravlje štetnih plinova kroz umivaonike i sudopere. Jednostavno ventilira odvodni sustav prema odvodnoj cijevi.

Studor Maxi-filtra - Aktivkarbonfilter s aktivnim ugljikom namijenjen za uklanjanje i eliminaciju neugodnih mirisa iz kanalizacije, sustava odvodnje i kanalizacijskih vertikala. Funkcionira kao dvosmjerni ventil koji filtrira zrak u oba smjera. Na takav način omogućava se „disanje“ sustava odvodnje i spriječava neugodnim mirisima da dođu u okolinu. Za optimalne rezultate neutralizacije neugodnih mirisa preporuka je ugrađivati Maxi Filtru zajedno s Maxi Vent odušnicima. Filter s aktiv karbon filterskim uloškom za ugradnju na vanjske odvodne sustave: kanalizacijske odušne vertikale, septičke jeme, prepumpne stanice, uređaje za pročišćavanje, separatore, sustave kišnice ...
UČINKOVITO UKLANJA I NEUTALIZIRA NEUGODNE MIRISE! Izmjenjivi filterski uložak – rok trajanja 2 godine

STUDOR  prednosti:
- AOV dizajnirani su da osiguraju postreban dotok zraka u sustav odvodnje, eliminiraju rizik isisavanja vode iz sifona te na taj način eliminiraju neugodne mirise iz sustava odvodnje

- učinkovita alternativa paralelnim cjevovodima za ventilaciju/odzračivanje
- AOV smanjuju broj cijevi koje moraju prolaziti kroz krovište ili zidove s ciljem ventiliranja odvodnog sustava
- štiti od isisavanja sifna na odvodnoj instalaciji
- zadrava štetne kanalizacijske plinove i neugodne mirise u kanalizacijskoj cijevi
- jednostavna, diskretna i lagana ugradnja, bez potrebe održavanja
- brza i jednostavna igradnja, ne zahtjeva komplicirane i skupe instalaterske radove
- komocija pri projektiranju i izgradnji – više stambenog i korisnog prostora
- dogovodišnje jamstvo na pravilno ugrađen AOV
- provjeren i certificiran proizvod

POŠALJITE SHEMU VAŠE INSTALACIJE VAŠEG ODVODNOG SUSTAVA na ekodren@ekodren.hr. Biti ćete savjetovani kako se riješiti neugodnih mirisa, štetih kanalizacijskih plinova i buke (grgljanje u odvodnoj instalaciji je signal da nema dovoljno zraka u odvodnom sustavu). UMJESTO SLOŽENE REKONSTRUKCIJE JEDNOSTAVNO UGRADITE STUDOR AOV.

Problemi u odvodnom sustavu

Kako AOV STUDOR sprijačava neugodne mirise?

 

Kako odabrati AOV STUDOR

Koji AOV Studor je potreban Vašem objektu?

obiteljski objekti višekatni objekti
House single pipe
https://www.studor.net/products

https://www.studor.net/domestic-applications

MAXI VENT

Niži stambeni objekti 3-4 kata (samostalna uporaba)
Low rise residential building (3-4 floors) Building up to 10 floors

Stambeni objekti do 10 katova.  Uporaba u kombinaciji sa Studor Mini-Vent
 
Stambeni objekti iznade 10 katova: Koristi se kao Studor System.
Above 10 floors  
 
Studor MAXI VENT - ugradnja

STUDOR  MINI VENT
Maxi Vent Installation Mini-Vent Installation

Studor MAXI-filtra

Maxi Filtra - Aktivkarbonfilter je filter s aktivnim ugljikom namijenjen za uklanjanje i eliminaciju neugodnih mirisa iz kanalizacije i sustava odvodnje. Upotrebljava se na vanjskim odvodnim sustavima i funkcionira kao dvosmjerni ventil koji filtrira zrak u oba smjera. Na takav način omogućava se „disanje“ odvodnog sustava i spriječava neugodnim mirisima da dođu u okolinu. Za optimalne rezultate neutralizacije neugodnih mirisa preporuka je ugrađivati Maxi Filtru zajedno s Maxi-vent AOV. Maxi Filtra se sastoji od ABS kučišta s brtvom za ugradnju na vanjske cijevi Ø75 - Ø110 mm i izmjenjivog filterskog uloška. Pogodan je za uporabu na kanalizacijskim vertikalama, odvodnim i kanalizacijskim sustavima, septičkim jamama, uređajima za pročišćavanje otpadnih voda, separatorima, prepumpnim stanicama te za montažu na otvorenim odušnim vertikalama ili bilo gdje drugdje kada je potrebno eliminirati neugodne mirise.


  
VIDEO:
https://www.studor.net/aav-videos

  1. https://vimeo.com/50300193
  2. https://vimeo.com/56747429  maxi vent
  3. https://vimeo.com/56746987  mini vent
  4. https://vimeo.com/110380147 trap vent

https://vimeo.com/190074000?from=outro-embed trap vent

  1. https://vimeo.com/85940001 papa
  2. https://www.youtube.com/watch?v=VLKzsVZNiw0 maxi-filtra


werking binnenhuisriolering
STUDOR TRAP-VENT (sifon s integriranim AOV)
Combi-Siphon Design

Fungerande Avlopp GB med pilar 3